Η ασιατική κουζίνα είναι αδυναμία πολλών ανθρώπων και γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, όμως, για την κορεάτικη κουζίνα, το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι kimchi, λέει πολλά για την υπερηφάνεια που έχουν οι Κορεάτες για το φαγητό τους!
Η κουζίνα της Κορέας έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω πολιτιστικών αλλαγών, αλλά παραμένει μια σημαντική πτυχή της εθνικής τους ταυτότητας. Στο Μανχάταν, δεν είναι λίγα τα εστιατόρια και τα μπαρ που φιλοξενούν χιλιάδες κόσμο κάθε εβδομάδα, που αναζητά περιπετειώδεις γεύσεις και απολαυστικά κοκτέιλ, με μια δόση ασιατικής παράδοσης. Σας παρουσιάζουμε τα μέρη με το πιο νόστιμο κορεάτικο φαγητό:
1. Το COTE ($$$$), το όραμα του ιδιοκτήτη Simon Kim, συνδυάζει την γαστρονομική εμπειρία του κορεατικού μπάρμπεκιου μαζί με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός κλασικού Αμερικάνικου Steakhouse. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική, φιλόξενη και διαδραστική ατμόσφαιρα, συνοδευόμενη από υψηλότατης ποιότητας κρέας, μια άψογη λίστα κρασιών 1200+ ετικετών και μια σειρά κλασικών αλλά δημιουργικών κοκτέιλ.
Οι ψησταριές χωρίς καπνό σε κάθε τραπέζι, σε συνδυασμό με τα κομμάτια από την εσωτερική αίθουσα ξήρανσης κρέατος, εξασφαλίζουν ότι κάθε τεμάχιο μπριζόλας είναι ζεστό, φρέσκο και τέλεια καραμελωμένο. Το COTE είναι το πρώτο κορεατικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης.
2. Το Atoboy ($$) πηγαίνει το banchan (παραδοσιακά μικρά κορεάτικα πιάτα που συνοδεύουν το ρύζι) σε νέα επίπεδα, προσφέροντας μια καινοτόμο, μεγάλης αξίας μορφή του σε προσιτές τιμές. Προσφέρει μενού πιάτων σε φιξ τιμές και ένα πιάτο ρύζι σε κάθε επισκέπτη, προσφέροντας μία παραδοσιακή εμπειρία σε ένα μοντέρνο περιβάλλον.
3. Το Oiji ($$$), ένα νέο εστιατόριο στο East Village του Μανχάταν, δημιουργεί μια νέα κατηγορία για την κορεατική κουζίνα στη Νέα Υόρκη: Refined Authentic Korean. Εξερευνώντας τις παραδοσιακές γεύσεις και πιάτα, χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά, την επιμετάλλωση και τα μεγέθη των μερίδων, το Oiji προσφέρει μια κορεατική εμπειρία φαγητού που είναι ταυτόχρονα οικεία και εκπληκτική, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Το φιλόξενο αλλά καλαίσθητο εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα, ανακαινισμένο ξύλο, εκτεθειμένο τούβλο και φωτισμό με παράθυρα από το εργοστάσιο που ανοίγουν στους πολυσύχναστους δρόμους του Μανχάταν, πρεσβεύει το μήνυμα πως «παίρνουμε πιάτα που μαγειρεύουν οι μαμάδες μας στο σπίτι και τα ανυψώνουμε σε υψηλότερο επίπεδο».
4. Το Her name is Han ($$) εφηύρε τον όρο κορεάτικο soul food και το εξυπηρετεί με στυλ. Στεγασμένο σε ένα βιομηχανικό και μοντέρνο χώρο του Murray Hill με τοίχους με εκτιθεμένα τούβλα και ρουστίκ ξύλινα τραπέζια, τα σημεία – κλειδιά του εστιατορίου περιλαμβάνουν τη γαρνιτούρα με μαριναρισμένο χοιρινό μπάρμπεκιου, κορεάτικου στυλ τραγανό καυτό panacke με γαρίδες και πιπεριές και λάχανο bulgogi napa, bok choy και μανιτάρια σε καθαρό ζωμό βοείου κρέατος.
5. Για εκείνους που αναζητούν κορεατική κουζίνα σε οικονομικές τιμές για ένα γρήγορο γεύμα, το Woorijip ($) είναι το ιδανικό μέρος. Ένα εστιατόριο self-service που διαθέτει μπουφέ από όπου μπορείτε να φάτε όσο θέλετε μόνο με 10 δολάρια, καθώς και να πάρετε για take-out. Διαθέτει προσιτές τιμές, ευρύχωρο περιβάλλον και γρήγορη εξυπηρέτηση.