Hit Enter to search or Esc key to close
Blog thumbnail

Γνωρίστε την Ιορδανία!

Γνωρίστε την Ιορδανία!

Blog thumbnail

Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία είναι ένα κοσμοπολίτικο κράτος της Μέσης Ανατολής. Μια χώρα γεμάτη με συναρπαστικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και πολιτιστικά σημεία τα οποία έχουν αντέξει στο χρόνο. Ωστόσο, η Ιορδανία δεν πρόκειται να σας ταξιδέψει μόνο στο παρελθόν αλλά μπορείτε να περιηγηθείτε στους πολυσύχναστους δρόμους της Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα για καταδύσεις παγκόσμιας κλάσης ή τις περιοχές στο κέντρο του Αμμάν – την πρωτεύουσα – για μια γεύση της έντονης νυχτερινής ζωής που προσφέρεται και της επερχόμενης μοντέρνας τέχνης που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στην χώρα. Η ομάδα του Trip4u έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις για εσάς στην Ιορδανία και σας τις παρουσιάζει παρακάτω!

Η πρωτεύουσα Αμμάν

Το κέντρο του Αμμάν είναι ένα must-see. Η πόλη διαθέτει πολλούς λόφους με θέα στην Ακρόπολη, έχει ακόμα εντυπωσιακά ρωμαϊκά ερείπια, ένα μουσείο διεθνούς επιπέδου, πλήθος τζαμιών, σουκ και καφετέριες που είναι τα κεντρικά της πόλης όπου η Ιορδανία σφύζει από ζωή. Η αστική μεριά της πόλης, στα δυτικά κατακλύζεται από καταπράσινες κατοικημένες περιοχές, καφετέριες, μπαρ, μοντέρνα εμπορικά κέντρα και γκαλερί τέχνης. Αντίθετα, στο ανατολικό Αμμάν, είναι εύκολο να αισθανθείτε τον πιο παραδοσιακό και συντηρητικό παλμό της πρωτεύουσας.

Πέτρα

H πόλη που είναι λαξευμένη μέσα στο βράχο και έχει πάρει το χαρακτηρισμό «Η ροδοκόκκινη πόλη που είναι αρχαία σαν το μισό του χρόνου». Όλη η πόλη της Πέτρας με τα κτίσματα της αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού. Περιβάλλεται από βουνά γεμάτα περάσματα και φαράγγια. Είναι ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, όπου οι αρχαίες ανατολικές παραδόσεις συναντούν την έντονη επίδραση Ελλήνων και Ρωμαίων στην αρχιτεκτονική της δόμηση.

Η Νεκρά Θάλασσα

Νεκρά Θάλασσα ή αλλιώς Αλατισμένη Θάλασσα είναι μια αλμυρή λίμνη μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας στη νοτιοδυτική Ασία περιτριγυρισμένη από το μαγευτικό τοπίο της ερήμου Negev. Οι ακτές της Νεκράς Θάλασσας είναι το χαμηλότερο σημείο στην επιφάνεια της γης και κανένα ψάρι δεν μπορεί να επιβιώσει στα αλμυρά αυτά νερά. Το αλμυρό νερό επίσης, φημίζεται για τις ιδιότητες υγείας και θεραπείας που προσφέρει και βέβαια το μοναδικό χαρακτηριστικό όπου μπορεί κανείς να επιπλέει φυσικά σε αυτά.

Η Έρημος Ουάντι Ραμ

H έρημος Wadi Rum ή αλλιώς κοιλάδα της Σελήνης βρίσκεται στα νότια της Ιορδανίας και αποτελεί μια από τις ομορφότερες ερήμους του κόσμου. Εξερευνήστε το τοπίο μέσα από ένα τζιπ, οδηγήστε μια καμήλα ή κάντε μια πεζοπορία: ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε, δεν θα απογοητευτείτε από αυτήν την απομακρυσμένη χώρα των θαυμάτων. Είναι ένα αραβικό παραμύθι που περιμένει να ανακαλυφθεί. Αποτελεί έδρα των νομαδικών Βεδουίνων φυλών και αποτελεί μια ήσυχη απόδραση με αστέρια, άμμο και ήλιο. ένα τέλειο συμπλήρωμα από το επίκεντρο του Αμμάν.

Μάνταμπα

Η Μάνταμπα, μία από τις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ιορδανίας είναι γνωστή για τα ψηφιδωτά της και ιδιαίτερα για τον «χάρτη της Μάνταμπα» και τον παλαιότερο σωζόμενο χάρτη των Αγίων Τόπων γραμμένο στα ελληνικά που προκαλούν έκπληξη στον ταξιδιώτη. Όταν επισκεφθείτε την πόλη μην παραλείψετε να ανεβείτε στην κορυφή του όρους Νebo( περίπου 710 μέτρα) απ’όπου κατά την Αγία Γραφή ο Μωυσής είδε για πρώτη φορά την Γη της Επαγγελίας. Μόλις φτάσετε στην κορυφή λοιπόν, η απίστευτη θέα που προσφέρεται προς την κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού, την πόλη Ιεριχώ και το Ισραήλ θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω μάλιστα.

Η Ιορδανία σας προσκαλεί να την εξερευνήσετε και να την περπατήσετε για την γνωρίσετε καλύτερα. Ζήστε το αραβικό όνειρο κάνοντας τις κρατήσεις σας μέσω της πλατφόρμας του Trip4u για τις ξεναγήσεις & περιηγήσεις σας σε πολύ προσιτές τιμές!